preloader
blog post

Τι σχέση έχουν οι επιθέσεις από καρχαρίες με τη διαχείριση ακινήτων;

author image

Αν σας ζητούσα να σκεφτείτε τη σχέση μεταξύ των επιθέσεων καρχαριών και της διαχείρισης ακινήτων, μάλλον δεν θα σας ερχόταν κάτι στο μυαλό. Και όμως, υπάρχει ένας ενδιαφέρων παραλληλισμός μεταξύ αυτών των φαινομενικά άσχετων θεμάτων που μπορεί να προσφέρει πολύτιμες γνώσεις για τη διαχείριση ενός χαρτοφυλακίου ακινήτων, είτε αυτά ενοικιάζονται μακροπρόθεσμα είτε βραχυπρόθεσμα.

Πώς σχετίζεται η φαινομενική τυχαιότητα των επιθέσεων από καρχαρίες (ομολογουμένως, φαινόμενο ανήκουστο στην Ελλάδα) με τη διαχείριση ακινήτων; Πώς μπορεί αυτή η παρομοίωση να σας βοηθήσει να κατανοήσετε και να προετοιμαστείτε για το εγγενές απρόβλεπτο του φόρτου εργασίας ενός διαχειριστή ακινήτων; Και πώς μπορεί μια ψηφιακή προσέγγιση στη διαχείριση ακινήτων να διευκολύνει τη διαχείριση των ξαφνικών και μαζικών “επιθέσεων από καρχαρίες”;

Η φύση των επιθέσεων από καρχαρίες

Οι καλτ ταινίες όπως τα “Σαγόνια του Καρχαρία” και το “Sharknado” έχουν εμπεδώσει στη συνείδηση του κοινού την ιδέα ότι οι επιθέσεις καρχαριών είναι γεγονότα επικίνδυνα και σημαντικά. Ωστόσο, η αινιγματική και άτακτη συχνότητα με την οποία αυτές οι επιθέσεις συμβαίνουν είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα από την ομολογουμένως θανατηφόρα φύση τους: οι επιθέσεις καρχαριών είναι διάσημες (ίσως όχι στην Ελλάδα…) για τη σπανιότητά τους, η οποία μερικές φορές απροσδόκητα δίνει τη θέση της σε μια ξαφνική εμφάνιση πολλαπλών συμβάντων μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Με άλλα λόγια, μπορεί να περάσουν εβδομάδες ή μήνες χωρίς περιστατικά, μέχρι που μια βδομάδα, φαίνεται σαν να υπάρχει επιδημία επιθέσεων. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης απολαμβάνουν τότε την ευκαιρία να δημιουργήσουν τρομολαγνικά πρωτοσέλιδα. Για εβδομάδες νωρίτερα, κανείς δεν σκεφτόταν τους καρχαρίες ή τις επιθέσεις τους. Ξαφνικά, οι επιθέσεις γίνονται “έκτακτες ειδήσεις”. Οι εικασίες οργιάζουν: τι μπορεί να προκαλεί αυτά τα “ζωντανά απολιθώματα” να επιτίθενται μαζικά σε σέρφερ και άλλους λουόμενους; Μήπως φταίει η κλιματική αλλαγή; Μήπως είναι οι καρχαρίες ξαφνικά θυμωμένοι; Πεινασμένοι; Βαριεστημένοι; Όλα τα παραπάνω;

Το μοτίβο των επιθέσεων καρχαριών που συμβαίνουν είτε πολύ σπάνια και μεμονωμένα είτε ξαφνικά και μαζικά μπορεί να εξηγηθεί με τη θεωρία πιθανοτήτων.

Ξέρω ότι τα μάτια σας μπορεί να γυαλίσουν στην αναφορά των μαθηματικών, αλλά επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω.

Παρόλο που πλέον γνωρίζουμε ότι οι καρχαρίες είναι πράγματι κοινωνικά ζώα, και παρόλο που ορισμένα είδη καρχαριών μπορεί να κυνηγούν προσωρινά σε ζευγάρια ή σε αγέλες , ως επί το πλείστον οι καρχαρίες συνήθως ζουν και κυνηγούν μόνοι τους . Από αυτό, και δεδομένου ότι οι καρχαρίες δεν κυνηγούν ανθρώπους για τροφή ή διασκέδαση (τουλάχιστον όχι εκτός των trash-pop ταινιών), μπορούμε να υποθέσουμε ότι οι επιθέσεις καρχαριών σε ανθρώπους συμβαίνουν ανεξάρτητα η μία από την άλλη. Αυτό σημαίνει ότι μια επίθεση δεν αυξάνει ή μειώνει την πιθανότητα να συμβεί μια άλλη επίθεση αμέσως μετά, όποτε και αν αυτή συμβεί.

Υπομείνετε μαζί μου για ένα λεπτό, στο οποίο θα πρέπει να πιστέψετε το λόγο μου (για την ακρίβεια, το λόγο των μαθηματικών) και απλά να αποδεχτείτε το ακόλουθο στατιστικό γεγονός: όταν τα γεγονότα (όπως οι επιθέσεις καρχαριών) είναι ανεξάρτητα το ένα από το άλλο, οι “χρόνοι μεταξύ των αφίξεων” (“interarrival times”) τους είναι “εκθετικά κατανεμημένοι” (“exponentially distributed”).

Πιο συγκεκριμένα: στη θεωρία πιθανοτήτων, αν τα γεγονότα συμβαίνουν ανεξάρτητα και με σταθερό μέσο ρυθμό, ο χρόνος μεταξύ διαδοχικών γεγονότων (που ονομάζεται “χρόνος μεταξύ των αφίξεων”) ακολουθεί εκθετική κατανομή. Η εκθετική κατανομή χαρακτηρίζεται από την ιδιότητα “χωρίς μνήμη” (“memoryless”), που σημαίνει ότι η πιθανότητα να συμβεί ένα γεγονός στο μέλλον είναι ανεξάρτητη από το πόσος χρόνος έχει ήδη παρέλθει από το προηγούμενο γεγονός.

Πολλή μαθηματική ορολογία, αλλά τι σημαίνει αυτό;

Πάρτε ένα χρονόμετρο (ή ένα ημερολόγιο). Όταν θα συμβεί μια επίθεση καρχαρία, ξεκινήστε το χρονόμετρό σας και μετρήστε το χρόνο μέχρι να συμβεί αναπόφευκτα η επόμενη επίθεση καρχαρία. Σημειώστε τον χρόνο (το πιθανότερο, τον αριθμό των εβδομάδων) που πέρασε και μηδενίστε το χρονόμετρό σας.

Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να συγκεντρώσετε δεδομένα (μιας και οι επιθέσεις καρχαριών είναι σπάνιες, αυτό μπορεί να σας πάρει χρόνια). Οι χρονικές περίοδοι που καταγράψατε είναι οι “χρόνοι μεταξύ των αφίξεων”: καταγραφές του χρόνου μεταξύ της “άφιξης” των “γεγονότων”.

Τώρα ταξινομήστε τη λίστα των χρόνων που καταγράψατε και τοποθετήστε τους, για παράδειγμα, σε 10 “κουβαδάκια” που καλύπτουν χρονικές περιόδους μεταξύ της ελάχιστης και της μέγιστης τιμής που μετρήσατε. Για παράδειγμα, αν μετρήσατε μια ελάχιστη τιμή 0 εβδομάδων (δηλαδή κάποιες επιθέσεις καρχαριών συνέβησαν μέσα στην ίδια εβδομάδα) και μια μέγιστη τιμή 10 εβδομάδων, οι “κάδοι” σας θα είναι 0, 1, 2, …, 9 εβδομάδες.

Τώρα μετρήστε πόσες από τις χρονικές περιόδους που καταγράψατε εμπίπτουν σε κάθε “κουβαδάκι”. Θα παρατηρήσετε ότι οι κάδοι με μικρότερες τιμές (0, 1, 2 κ.λπ.) περιέχουν περισσότερες εγγραφές από τους κάδους με μεγαλύτερες τιμές (π.χ. 7, 8, 9 εβδομάδες). Με άλλα λόγια, περισσότερες επιθέσεις καρχαριών συμβαίνουν πιο κοντά χρονικά η μία στην άλλη παρά πιο μακριά η μία από την άλλη.

Αυτό σημαίνει ότι ενώ μπορεί να περάσουν μεγάλες περίοδοι χωρίς επιθέσεις, μπορεί επίσης να υπάρξουν σύντομες “εκρήξεις” όπου πολλαπλές επιθέσεις συμβαίνουν σε γρήγορη διαδοχή. Αυτή η κατανομή χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη πολλών μικρών χρόνων μεταξύ των αφίξεων και λίγων μεγάλων, δημιουργώντας περιόδους αδράνειας που ακολουθούνται από καταιγισμούς δραστηριότητας.

Πώς σχετίζεται αυτό με τη διαχείριση ακινήτων; Αν έχετε κάποια εμπειρία σε εργασίες που απαιτούν συντονισμό και ανταπόκριση σε γεγονότα που προκύπτουν από πολλές πηγές (όπως ακίνητα, ή οι ενοικιαστές τους, ή οι ιδιοκτήτες τους), ίσως ήδη καταλαβαίνετε πού το πάω…

Από τις επιθέσεις καρχαριών στη διαχείριση ακινήτων

Κάθε ακίνητο που διαχειρίζεστε μπορεί να θεωρηθεί ως “γεννήτρια συμβάντων”, όπως κάθε καρχαρίας στον ωκεανό μπορεί να δημιουργήσει ένα συμβάν που ονομάζουμε “επίθεση”. Τα περισσότερα από αυτά τα συμβάντα είναι γενικά ανεξάρτητα. Ένας σπασμένος αγωγός ύδρευσης σε ένα ακίνητο δεν επηρεάζει το αν θα εμφανιστεί πρόβλημα θέρμανσης σε ένα άλλο. Ένας ενοικιαστής που καθυστερεί την πληρωμή του ενοικίου του δεν επηρεάζει την επιμέλεια του γείτονά του στην πληρωμή του δικού του ενοικίου. Άλλα σχετίζονται μεν αλλά είναι εκτός της επιρροής του διαχειριστή ακινήτων δε, και προκαλούν ταυτόχρονες απαιτήσεις σε πολλά ακίνητα όπως μια διακοπή ρεύματος στο δήμο, ή έντονες βροχοπτώσεις σε μια περιοχή.

Επομένως, όπως οι καρχαρίες δημιουργούν συμβάντα που ονομάζουμε “επιθέσεις”, έτσι και τα ακίνητα “γεννούν συμβάντα” που απαιτούν την προσοχή του διαχειριστή ακινήτων. Τέτοια γεγονότα περιλαμβάνουν:

  • Μισθώσεις που αρχίζουν, λήγουν και τερματίζονται πρόωρα.
  • Πληρωμές ενοικίου που απαιτούν επαλήθευση.
  • Ληξιπρόθεσμες πληρωμές ενοικίου.
  • Αιτήματα και παράπονα ενοικιαστών.
  • Απρόβλεπτες επισκευές.
  • Περιοδική συντήρηση.
  • Διακοπές υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.
  • Διακοπές ή ζημιές κοινοτικών υπηρεσιών.
  • Ανεπιθύμητα καιρικά φαινόμενα.
  • Ασφαλιστικές απαιτήσεις.
  • Περιοδικές επιθεωρήσεις.
  • Νομική και φορολογική τεκμηρίωση που πρέπει να επικαιροποιηθεί.
  • Εγγυήσεις εξοπλισμού που λήγουν.

Κάθε “καρχαρίας” στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων σας παράγει αξιόπιστα πολλές από αυτές τις “επιθέσεις” όσο βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία ή τη διαχείρισή σας. Κάθε ένα από αυτά τα συμβάντα απαιτεί την προσοχή, την εμπειρία και την ευφυΐα σας, την επικοινωνία, τον συντονισμό και τις ικανότητες ανάθεσης αρμοδιοτήτων. Απαιτεί επίσης επιμελή τήρηση αρχείων, τεκμηρίωση και επαλήθευση.

Αν το καλοσκεφτείτε, η επίθεση από έναν καρχαρία, αν και αποτελεί ένα συμβάν υψηλής επικινδυνότητας, είναι πολύ σπανιότερη από την ακανόνιστη ροή “επιθέσεων” από ένα μόνο ακίνητο υπό τη διαχείρισή σας.

Τώρα πολλαπλασιάστε το με τον αριθμό των ακινήτων στο χαρτοφυλάκιό σας! Καθώς αυξάνεται το μέγεθος του χαρτοφυλακίου ακινήτων σας, αυξάνεται και ο συνολικός αριθμός αυτών των συμβάντων. Και δεδομένου ότι τα περισσότερα από αυτά τα συμβάντα είναι ανεξάρτητα για ένα ακίνητο και ανεξάρτητα μεταξύ των ακινήτων, βρίσκεστε στον οικείο πλέον κόσμο των “μαζικών επιθέσεων καρχαριών”.

Τις περισσότερες φορές στη διαχείριση ακινήτων, τα συμβάντα συμβαίνουν σποραδικά. Ωστόσο, περιστασιακά, συσσωρεύονται, οδηγώντας σε πολύ έντονες και πολυάσχολες περιόδους εργασίας, στις οποίες απλώς δεν έχετε αρκετό χρόνο για να κάνετε τα πάντα (ή οτιδήποτε). Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βιώσετε εβδομάδες όπου όλα κυλούν ομαλά, ακολουθούμενες από ημέρες όπου φαίνεται ότι τα πάντα και όλοι απαιτούν την προσοχή σας αμέσως και χωρίς καθυστέρηση. Υπάρχουν εβδομάδες κατά τις οποίες οι μέρες κυλάνε χωρίς ιδιαίτερο κόπο, και ημέρες κατά τις οποίες πρέπει να πραγματοποιηθούν ολόκληρες εβδομάδες εργασίας.

Διατηρήστε τον έλεγχο των πραγμάτων

Δεδομένου ότι η παραπάνω κατάσταση συμβαίνει με “στατιστική βεβαιότητα”, τι μπορεί να κάνει ένας διαχειριστής ακινήτων ή μια ομάδα διαχείρισης ακινήτων για να αντιμετωπίσει την εγγενή πραγματικότητα της δουλειάς τους πιο αποτελεσματικά και με λιγότερη ταλαιπωρία; Ακολουθούν πέντε ιδέες:

  • Μείωση του απρόβλεπτου των συμβάντων: Αν και δεν θα έχετε ποτέ μια κρυστάλλινη σφαίρα που θα σας προειδοποιεί για απροσδόκητες και απρόβλεπτες “επιθέσεις καρχαριών” από τα ακίνητα υπό τη διαχείρισή σας, μπορείτε να κάνετε κάποιες από αυτές “λιγότερο απροσδόκητες”. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Συνημμένα του Breek.gr για να καταγράψετε την ημερομηνία λήξης κάθε συνημμένου, ώστε το σύστημα να σας υπενθυμίσει εγκαίρως ότι κάτι θα απαιτήσει προσεχώς την προσοχή σας. Μπορείτε να επισυνάψετε έγγραφα εγγύησης σε εξοπλισμό και έπιπλα που αναφέρονται στην απογραφή ενός ακινήτου και να ορίσετε την ημερομηνία λήξης τους για να λάβετε ειδοποίηση εκ των προτέρων. Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από τη γρήγορη επισκόπηση των μισθώσεων που λήγουν εντός διαφορετικών χρονικών οριζόντων στην Επισκόπηση του Breek.gr.

  • Καταρρίψτε το χρόνο πρόσβασης σε πληροφορίες: Με βάση την έρευνα της ομάδας μας με διαχειριστές ακινήτων και ειδικούς σε θέματα ακινήτων σε όλη την Ελλάδα, καθημερινά χάνεται πολύτιμος χρόνος για την αναζήτηση (και απώλεια) πληροφοριών σε αρχεία σε σκληρούς δίσκους, δίσκους δικτύου, στικάκια USB, συνημμένα σε email και για την αναζήτηση εγγράφων σε σκονισμένα ντοσιέ γεμάτα χαρτιά που μυρίζουν σαν παλιό βιβλιοπωλείο. Σε αντίθεση με το Breek.gr, οι διάσπαρτες, ελλιπείς και ξεπερασμένες πληροφορίες ανήκουν στο παρελθόν, καθώς μπορείτε να καταγράφετε, να εμπλουτίζετε, να αναζητάτε και να ενημερώνετε τις πληροφορίες των ακινήτων σας με ευκολία, σε ένα μέρος, από παντού, με την άνεση του φορητού υπολογιστή ή του tablet σας.

  • Καταρρίψτε το χρόνο για την επίλυση: Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε περισσότερα συμβάντα μέσα σε μία μόνο ημέρα, αν δεν μπορείτε να αναχαιτίσετε την πλημμύρα των εισερχόμενων συμβάντων ενός μεγάλου και αυξανόμενου χαρτοφυλακίου ακινήτων; Απλό και προφανές: κάντε κάθε συμβάν να απαιτεί λιγότερο χρόνο από την πλευρά σας. Εύκολο να το πεις, δύσκολο να το πετύχεις χωρίς την ψηφιοποίηση… Μια άλλη διαπίστωση από την έρευνα αγοράς της ομάδας μας είναι ότι δίπλα στην πρόκληση της έγκαιρης εύρεσης πληροφοριών για ένα ακίνητο (ή και της χρόνιας απώλειάς τους!), πολύς και πολύτιμος χρόνος δαπανάται επίσης για τον συντονισμό μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Κάθε πληροφορία ως συνημμένο σε email καταλήγει στη “μαύρη τρύπα” του λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και είναι δύσκολο να ξαναβρεθεί ή να συσχετιστεί με άλλες πληροφορίες. Πολύς χρόνος καταναλώνεται άδικα επίσης στο “τηλεφωνικό πινγκ-πονγκ” για την παροχή ενημερώσεων σε ιδιοκτήτες και ενοικιαστές σχετικά με την κατάσταση και την πρόοδο μιας εργασίας ή για την υπενθύμιση εξόφλησης ενός ληξιπρόθεσμού ενοικίου. Με το Breek.gr μπορείτε να τους κρατάτε όλους ενήμερους χωρίς επιπλέον κόπο, προσκαλώντας τους να παίξουν ρόλο στον κύκλο ζωής ενός ακινήτου, στις μισθώσεις και στις εργασίες του.

  • Διαχειριστείτε προληπτικά το “βασικό φορτίο”: Οι χρόνοι μεταξύ των “μαζικών επιθέσεων καρχαριών” μπορεί να είναι παραπλανητικά ήσυχοι. Στην πραγματικότητα, είναι γεμάτες ευκαιρίες για να επανεξετάσετε τις ανάγκες του χαρτοφυλακίου ακινήτων και να αντιμετωπίσετε επερχόμενες και μη αναμενόμενες εργασίες, πολύ πριν αυτές γίνουν επείγουσες ακριβώς στη μέση μιας απροσδόκητης “ομαδικής επίθεσης”. Για να κάνετε αυτές τις περιόδους παραγωγικές, χρειάζεστε μια δυνατότητα επισκόπησης που λείπει από την παραδοσιακή διαχείριση ακινήτων με “χαρτί και καλαμάρι”, ακόμη και αν βασίζεστε σε δεκάδες εξελόφυλλα. Με το ταχύτατο περιβάλλον εργασίας του Breek.gr, τις προβολές λίστας και τις λειτουργίες φιλτραρίσματος και αναζήτησης, μπορείτε να τεμαχίζετε γρήγορα τα δεδομένα του χαρτοφυλακίου ακινήτων σας και να βρίσκετε εκκρεμείς και χρόνια παραμελημένες ανάγκες πριν την άφιξη του επόμενου κύματος “μαζικών επιθέσεων καρχαριών”.

  • Διατηρήστε τον έλεγχο: Όσο αυξάνεται ο αριθμός των πραγμάτων (ακίνητα, εργασίες, πληρωμές, έγγραφα, μισθώσεις, …) που διαχειρίζεστε, τόσο αυξάνεται και η πιθανότητα να χάσετε τον έλεγχο του πού μπορεί να έχουν κολλήσει κάποια από αυτά τα πράγματα. Λίγα πράγματα είναι τόσο ενοχλητικά και όσο το να χτυπάτε το μέτωπό σας συνειδητοποιώντας ότι ξεχάσατε για ακόμη μια φορά να ελέγξετε εκείνη την εκκρεμή εργασία, να επαληθεύσετε εκείνη την καθυστερημένη πληρωμή, να απαντήσετε πάλι στο χρόνιο παράπονο εκείνου του ενοικιαστή, να ελέγξετε επιτέλους τα οικονομικά στοιχεία ενός ακινήτου για να παράσχετε μια αναφορά στους ιδιοκτήτες του–και όλα αυτά ενώ είχατε να διεκπεραιώσετε δεκάδες άλλες εργασίες σαν αυτές, και παρόλο που ήρθατε στη δουλειά σήμερα το πρωί με πλήρη βεβαιότητα ότι θα προλάβετε επιτέλους να τελειώσετε όλες αυτές τις εκκρεμότητες. Με το Breek.gr, τα πάντα είναι αλληλένδετα. Μπορείτε να μεταβείτε από μια ομάδα ακινήτων (ένα κτίριο ή συγκρότημα) σε ένα από τα ακίνητά της. Από αυτό το ακίνητο μπορείτε να μεταπηδήσετε στις εργασίες του. Από μία από τις εργασίες του μπορείτε να μεταβείτε στις σχετικές οικονομικές συναλλαγές της. Τα πάντα είναι αλληλοσυνδεδεμένα και βρίσκονται ένα ή δύο κλικ μακριά. Έτσι μπορείτε να ξέρετε πάντα τι γίνεται χωρίς να χρειάζεται να διακόπτετε τον ειρμό των σκέψεών σας για να ψάξετε στο τηλέφωνο ή στο email ή στους φακέλους των αρχείων σας για να βρείτε ένα μικρό ψήγμα πληροφορίας.

Κολυμπήστε με τους καρχαρίες

Ο ρόλος του διαχειριστή ακινήτων είναι δυναμικός και απαιτεί οργανωτική προσωπικότητα, προσοχή στη λεπτομέρεια, ευελιξία, ανταπόκριση και πειθαρχία. Κανένα εργαλείο δεν αποτελεί πανάκεια για τις προκλήσεις ενός ρόλου. Ακόμη κι έτσι, η αξιοποίηση της πλούσιας λειτουργικότητας του Breek.gr σημαίνει ότι όσοι διαχειρίζονται μεγάλα και αυξανόμενα χαρτοφυλάκια ακινήτων στην Ελλάδα μπορούν να αναπνεύσουν λίγο πιο εύκολα, γνωρίζοντας ότι δεν χρειάζεται να τρέχουν το μυαλό τους στις 9000 στροφές ανά λεπτό καθημερινά για να αντιμετωπίσουν τις αναπόφευκτες “μαζικές επιθέσεις καρχαριών” που είναι συνυφασμένες με τη διαχείριση ακινήτων. Το Breek.gr χρησιμεύει ως ο ψηφιακός βοηθός σας στη μείωση των εκπλήξεων, στην περικοπή του χρόνου και της προσπάθειας, στο να γίνετε αποδοτικοί και αποτελεσματικοί και να διατηρήσετε τον έλεγχο των πραγμάτων, ακόμη και όταν άλλοι παραπαίουν κάτω από το άγχος του απαιτητικού ρόλου ως επαγγελματίας διαχειριστής ακινήτων.

Η παρομοίωση μεταξύ των επιθέσεων καρχαριών και των συμβάντων διαχείρισης ακινήτων μπορεί να φαίνεται αρχικά αντισυμβατική, αλλά αναδεικνύει την απρόβλεπτη φύση της διαχείρισης ακινήτων. Αναγνωρίζοντας την εγγενή φύση της εργασίας και της στατιστικής βεβαιότητας με την οποία τα συμβάντα της δουλειάς μπορεί να συσσωρεύονται απροσδόκητα, και χρησιμοποιώντας τις ψηφιακές δυνατότητες του Breek.gr, μπορείτε να προετοιμαστείτε καλύτερα και να διαχειριστείτε τις απαιτήσεις του χαρτοφυλακίου που διαχειρίζεστε, εξασφαλίζοντας ομαλότερες ημέρες με χαμηλότερο άγχος και πιο ικανοποιημένους πελάτες και συντελεστές.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα παρακολουθήσετε τα “Σαγόνια του Καρχαρία” ή το “Sharknado” και θα σκέφτεστε τις μαζικές επιθέσεις καρχαριών, θυμηθείτε ότι έχουν περισσότερα κοινά με τη διαχείριση ακινήτων απ’ ό,τι φανταζόσασταν ως σήμερα. Και θυμηθείτε ότι το Breek.gr είναι εδώ για να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις του ρόλου σας, ακόμη και αν πολλά ακίνητα υπό τη διαχείρισή σας πρόκειται να ξεκινήσουν απροσδόκητα μία αναπόφευκτη “θύελλα γεγονότων”.

Σχετικά άρθρα

Δοκίμασε το Breek.gr δωρεάν

Δωρεάν εγγραφή ➜

Με την εγγραφή σου στο Breek.gr, ο λογαριασμός χρήστη σου Free 4/1 προσφέρει για ένα χρόνο τη δυνατότητα δωρεάν καταχώρισης πέντε ακινήτων, ένα εκ των οποίων με την πλήρη λειτουργικότητα διαχείρισης της βαθμίδας Monitor. Κάνε ένα test drive του Breek.gr τώρα και δες πώς θα σου λύσει τα χέρια!